Sinulla voi asumisessa tulla vastaan kysymyksiä, joihin muutamiin olemme laatineet vastaukset

  • Miksi patteri on vain osittain lämmin tai haalea?
  • Miksi autopaikan sähkötolppa ei toimi?
  • Lamppu on palanut, kuka vaihtaa?
  • Postiluukusta vetää
  • Hana tai wc vuotaa

Vastuunjakotalukko

Sinulle on vuokrasopimuksen mukana jaettu vastuunjakotaulukko, josta löydät mitkä asiat kuuluvat taloyhtiön ja mitkä asukkaan vastuulle. Mikäli sinulla ei ole itselläsi taulukkoa, tiedustele sitä isännöitsijätoimiston asiakaspalvelusta.

Miksi patteri on vain osittain lämmin tai haalea?

Vaikka patterin pinta ei olisi kauttaaltaan tasaisen lämmin, patteri todennäköisesti toimii aivan oikein. Luovuttaessaan lämpöä patteri jäähtyy ja jäähtyminen ilmenee monesti patterin alaosan viileytenä. Patteritermostaatti säätelee patterin toimintaa mittaamalla huoneiston lämpötilaa. Huoneiston lämpötila tulee olla 20-22°C.

Miksi autopaikan sähkötolppa ei toimi?

Tarkista tolpassa oleva sulake ja mahdollinen vikavirtasuoja. Tarkista myös, että ajastinkello on oikeassa ajassa ja auton lämmitysjohto on ehjä. Joihinkin autolämmitystolppiin tulee virta sykäyksittäin kylmyyden mukaan ja niissä ei ole kokoajan virtaa.

Lamppu on palanut, kuka vaihtaa?

Kaikkien huoneistossa olevien lamppujen vaihdot hoitaa asukas, riippumatta valaisintyypistä. Varmista ennen lampun vaihtoa sulaketaulusta ettei sulake ole palanut tai vikavirtasuoja lauennut. Loisteputkivalaisimen putkea vaihdettaessa on vaihdettava myös sytytin.

Postiluukusta vetää

Tarkista ensin, että korvausilmaventtiilit ovat auki ja suodattimet ovat puhtaat. Tarvittaessa puhdista ohjeiden mukaan tai vaihda suodatin.

Hana tai wc vuotaa

Ota yhteyttä huoltoomme ja tee vikailmoitus.